Telefony v dnešní době pořizují stále kvalitnější a větší fotografie, videa a pokud rádi fotíte a natáčíte, možná řešíte stejný problém jako já. Posledně jsem chtěl seřadit soubory ve složce podle data vytvoření. A jelikož mám data na SSD disku, čekal jsem bleskurychlé seřazení, ale OMYL. Seřazení trvalo pokaždé odhadem 2 minuty (složka má 5TB, a 500 videí). Vždy když jsem se do složky vracel, vždy to trvalo stejně. Zkoušel jsem defragmentaci, indexaci, pořád stejný problém. Výkonu a paměti má počítač na rozdávání, SSD disk Intel 8TB, není zcela zaplněný (toto SSD nemají rády). Takže kde je problém, zkoušel jsme ovladače, firmware disku, zkrátka vše. Nakonec jsem začal zkoušet různá nastavení a „googlil“, bez výsledku. Pak jsem si ale všiml jedné věci. Pokud na složku kliknete pravým tlačítkem myši a zvolíte v rozbaleném menu položku vlastnosti (W10 úplně dole, W11 třetí odspodu), tak zde v záložce PŘIZPŮSOBIT, můžete optimalizovat složku pro: Všeobecné položky, Dokumenty, Obrázky, Hudbu, Videa. V mém případě bylo samozřejmě vybráno videa (určil si sám systém), zkusil jsem tedy přepnout na Dokumenty a hle, už to řadí, jak když bičem mrská UFF😊. Tak třeba vám to také pomůže.