Verze Linux distribucí pro říjen  

 

Pavel
(@novysyntea)
Member Admin
Joined: 7 years  ago
Posts: 86
03/11/2020 3:11 pm  

V říjnu vyšlo hned několik nových verzí pro nejpoužívanější Linux distribuce. Ubuntu a jeho varianty - Ubuntu s kódových označením Gorilla Groovy, verze 20.10. Z nejdůležitějších novinek je nasazení kernelu 5.8, což zahrnuje podporu USB 4, CPU generace Zen3 od AMD, CPU Power10, integrované grafiky v procesorech Intel Ice a Tiger Lake. Grafické prostředí je nově ve verzi 3.38 a údajně by mělo být i o něco rychlejší.

Kubuntu - varianta s desktopem KDE namísto GNOME, ve verzi KDE Plasma 5.19.5 a KDE App 20.08. Odlehčená odnož systému zvaná Lubuntu, která je založerná na LXQT 0.15.0 a Qt 5.14.2, v případě že preferujete XTFCE desktop, pak je tu pro vás Xubuntu, který doznal jen kosmetických změn.

Pop!_OS je distribuce odvozená z Ubuntu, kterou vyvíjí americký prodejce linuxových počítačů System76, změny jsou stejné jako v případě výše uvedeného Ubuntu. Navíc čistě pro tuto distribuci je zde rozšíření GNOME vlastním doplňkem zvaným Pop Shell, který umožňuje tzv dlaždicové zobrazení, kdy jednotlivé dlaždice "dělí" dělí display, pro více informací, viz Google.


ReplyQuote
Topic Tags
Share:
  
Working

Please Login or Register